Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, έπειτα από ένταλμα της εισαγγελίας διαφθοράς για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”.

Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος.

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος “Ερρίκος Ντυνάν” και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.

Το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και στη συνέχεια στον ανακριτή Διαφθοράς, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, σε όσα τους καταλογίζονται. Έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή.

Δωροδοκία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά δωροδοκία περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Στη δικογραφία, που χειρίζεται ο ανακριτής Διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης, αναφέρεται πως μέρος του ποσού της δωροδοκίας καταβλήθηκε για να
αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου και αφορούσε την περιουσιακή κατάσταση του ζεύγους Μαρτίνη.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται πως το επίμαχο ποσό των 3,2 εκατ. μάρκων έχει ως αφετηρίαλογαριασμούς της γερμανικής εταιρίας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε ελβετική τράπεζα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές