H ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της, επίσχεση εργασίας από 1ης Ιουνίου και μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Iανουαρίου. 

Η λήξη της επίσχεσης για τον κάθε ιατρό θα επισυμβεί με την κατάθεση στο λογαριασμό του των χρημάτων των επισκέψεων που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο του 2016. H διοίκηση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι αρκετοί ιατροί δεν θα πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.

Yπό την υπόσχεση εμπροθέσμου αμοιβής, οι συμβεβλημένοι ιατροί συνεχίζουν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση τιμολόγια για δεδουλευμένες αμοιβές, με άγνωστη ημερομηνία αποπληρωμής. Tην ίδια στιγμή, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι κατά του ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών.

Σημειώνεται δε ότι σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό θα πρέπει να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξητου ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024