Δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου είναι το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Όπως υπενθυμίζει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, το ΑΔΥΜ αποτελεί παράλληλα και ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έντυπο, καθώς και η σχετική εγκύκλιος για τον σκοπό του ΑΔΥΜ, το οποίο ισχύει από το 2014, παρατίθενται πιο κάτω.

Το δελτίο αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση της Υγείας και της ζωής των μαθητών.

Αποτελεί μέσο επικοινωνίας του γιατρού με τη σχολική μονάδα και περιέχει τα πορίσματα της ιατρικής εξέτασης του μαθητή που αφορούν στο σχολείο.

Είναι απαραίτητο ως δικαιολογητικό για την εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Έχει χαρακτήρα ιατρικού πιστοποιητικού και είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες

Παρέχει πληροφορίες στο διδακτικό προσωπικό για θέματα που συνδέονται με την κατάσταση υγείας και τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Το ΑΔΥΜ τηρείται με ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων, ενώ για το περιεχόμενό του ενημερώνονται οι αρμόδιοι διδάσκοντες καθώς και οι γιατροί ή οι αρμόδιοι κατά περίπτωση, επαγγελματίες Υγείας, προκειμένου να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προάσπισης της υγείας και της ζωής των μαθητών.


ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη