Να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας από συμβεβλημένους γιατρούς, ζητεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Με αφορμή την έναρξη της “επίσχεσης” από τους γιατρούς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης (φωτό) απευθύνει προειδοποιήσεις σε δύο επίπεδα:

Προς τους γιατρούς, από τους οποίους ζητεί να ενημερώνουν γραπτώς τον ΕΟΠΥΥ για την πρόθεσή τους να προβούν από τις 8 Ιουνίου σε παράλειψη υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα δηλώνουν ρητά και ενυπόγραφα για την απόφασή τους. Η δήλωση πρέπει να αποστέλλεται στη Διεύθυνση Συμβάσεων (φαξ 210 – 8110635) και να κοινοποιείται στην κατά τόπο αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση, για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπερσίμη, ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στο πλαίσιο της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 - 8110603, 210 – 8110604 και 210 – 8110613, προκειμένου να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού.

Εντάλματα

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι – μέχρι την Τρίτη – προχώρησε σε ενταλματοποίηση - αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:

Συμβεβλημένους γιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις): Συνολικά έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 ιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών. Τις επόμενες μέρες, θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

Φυσικοθεραπευτές: Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη, ξεκίνησε η διαδικασία για τις ιδιωτικές κλινικές.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό