Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάσταση με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ “ιός” προβλημάτων φαίνεται πως έχει προσβάλει τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Μετά τις καταγγελίες για την καταβολή από τους ίδιους τους ασθενείς του κόστους των χειρουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ, δόθηκε εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για κοστοβόρες υπηρεσίες στο τμήμα Αιμοδοσίας του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, την προκταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σε πταισματοδίκη αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, τα οποία θα εξεταστούν σχετικά με τις οδηγίες που έδωσαν για τη στελέχωση και τη λειτουργία του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Μαρτυρικές καταθέσεις θα ληφθούν από όλους του εμπλεκόμενους, στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι υποχρεώνονται να εργάζονται σε συνεχείς βάρδιες που υπερβαίνουν το ωράριο, ενώ γίνονται αιμοληψίες ακόμη και από άλλους συναδέλφους τους που δεν είναι αιματολόγοι.

Επίσης ανέφεραν ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για το τμήμα Αιμοληψίας.

Εφημέρευση

Γιατροί του νοσοκομείου έχουν καταγγείλει πως υπήρξαν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του συγκεκριμένου τμήματος Αιμοδοσίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων, τα ωράρια λειτουργίας των γιατρών, σε βαθμό που σύμφωνα με τους ίδιους, οδηγούνται σε κατάσταση εργασιακής ασφυξίας και απελπισίας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η τροποποίηση του προγράμματος δημιουργεί σοβαρότατες συνέπειες σε άλλα τμήματα του “Ιπποκράτειου”, αλλά και στην εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά