Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι ενώ δεν υπήρχε επιδημία ή πανδημία στην Ευρώπη, και ο κύριος ιός ήταν ο Η1Ν1, καθώς και το στέλεχος Α για τα οποία υπήρχαν εμβόλια, ο αριθμός των 197 θανάτων ξεπέρασε όλους τους θανάτους όλων των τελευταίων ετών μηδέ της πανδημίας εξαιρουμένης η οποία οφειλόταν στον ίδιο ιό.

"Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό με της Ελλάδας (Σουηδία) κατέγραψαν αντίστοιχα 30 νεκρούς από τη γρίπη" αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

Κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, ότι δεν υπήρξαν κέντρα εμβολιασμού στα οποία θα έπρεπε να κατευθυνθεί όποιος ήθελε ή έπρεπε να εμβολιαστεί και πως δεν ήταν ανοιχτές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να υποδεχθούν τους βαριά ασθενείς.

"Εάν, είχαν γίνει όλα τα ανωτέρω τουλάχιστον οι 170 θάνατοι θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Με οποιαδήποτε μέθοδο στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων, σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θνητότητα από τη γρίπη, προκύπτουν αποτελέσματα ιδιαιτέρως στατιστικώς σημαντικά" υποστηρίζει ο ΙΣΑ.

Και καταλήγει λέγοντας ότι, "ενώ τους τελευταίους έξι μήνες στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και των σκοπών του, έχει εκφράσει την αγωνία του, το Υπουργείο σιωπά. Τέτοια όμως ερωτήματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα. Απαιτούν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μην οδηγηθούν ποτέ ξανά στο θάνατο τόσοι συνάνθρωποί μας από γρίπη".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα