Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκε με κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου αποτελούμενο από τους Dr. Christian Huvell, Διευθυντή Διεθνούς Αλληλεγγύης, Antje Mengel, Στέλεχος των Προγραμμάτων Διεθνούς Βοήθειας και Vincent Virgo, Στέλεχος για τη Στέγαση, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ.
Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόθεση του Ερυθρού Σταυρού Λουξεμβούργου να αξιοποιήσει πόρους του ECHO προκειμένου να επισκευαστούν τα κτίρια που στεγάζουν το Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου αλλά και να καλυφθεί μέρος των λειτουργικών του εξόδων.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Ε.Σ.Λ. ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα η υποστήριξη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης.
Ήδη, οι εκπρόσωποι του Ε.Σ.Λ. με την υποστήριξη του Ε.Ε.Σ. έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, ενώ σήμερα θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των επαφών τους πραγματοποιώντας συνάντηση με τις Τοπικές Αρχές του Λαυρίου.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΚΑΒ τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τα 40 χρόνια προσφοράς του
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βελτιώνει την πρόβλεψη υποτροπών στον καρκίνο του πνεύμονα
''Τα πιο πολύτιμα δώρα είναι τα πιο απλά!''- Δράση του Υπουργείου Υγείας