Η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει θέσει η ιατρική επιστήμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ήδη, σε πολλές περιπτώσεις ο καρκίνος μετατρέπεται πλέον σε ένα χρόνιο νόσημα. Για αυτό και η ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων που επιτρέπουν την πρώιμη ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων παραμένει πάγιο ζητούμενο.

Σήμερα, σε πολλούς καρκίνους και βεβαίως στον καρκίνο του μαστού, οι εξελίξεις στην πρόγνωση και τη θεραπεία είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες, καθώς η έγκαιρη διάγνωση έχει αποδειχτεί σωτήρια για χιλιάδες γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο και τελικά κέρδισαν τη ζωή τους γιατί είχαν την τύχη να τον ανακαλύψουν νωρίς, πριν προλάβει να μεταφερθεί σε άλλα όργανα και ιστούς. Με αφορμή τον Οκτώβριο (που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού), η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου Μετροπόλιταν παρουσίασε τις νέες πρωτοποριακές μεθόδους (που εφαρμόζονται και στη χώρα μας) για τη διάγνωση και τη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Δ/ντης της Μονάδας Μαστού και Χειρουργικής Κλινκής Μαστού του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν, Δρ. Βασίλης Βενιζέλος παρουσίασε τη μαστεκτομή με σύγχρονη επανόρθωση του Μαστού σε ένα και μόνον χειρουργείο.

Η Διευθύντρια Μαγνητικής Τοµογραφίας του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν, Δρ. Λίλυ Βαράκη, παρουσίασε τη Μαγνητική Τομογραφία ως τη μέθοδο με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Τέλος, ο Δ/ντής Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν Αναπ/τής Καθηγητής και Διδάκτωρ Παν/µίου Βιέννης, ESTRO Faculty Member, Δρ. Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε για την Επιταχυνόμενη Μερική Ακτινοβόληση του Μαστού με τη μέθοδο της βραχυθεραπείας, που επιτρέπει στις ασθενείς να ολοκληρώσουν την ακτινοθεραπεία σε 5 ημέρες μετά απο τη χειρουργική επέμβαση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’