Το απάνθρωπο πρόσωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, καλούνται να απαλύνουν οι εθελοντές γιατροί.

Πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστικό δικαίωμα και πρόσβαση στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Το κενό αυτό καλύπτουν τα Κοινωνικά Ιατρεία, τα οποία λειτουργούν στα χρόνια της κρίσης σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αποκαλυπτικά για την ανέχεια των πολιτών της Αθήνας είναι τα στατιστικά στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), με ευθύνη του ΙΣΑ και της “Αποστολής” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι γιατροί της Αθήνας δείχνουν έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από τεσσεράμισι χρόνια και έγινε το καταφύγιο για εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση.

Σε αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50.000 ιατρικές επισκέψεις, ενώ καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του και χορηγούνται ημερησίως 300 έως 500 φάρμακα.

Παραρτήματα

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι εθελοντές γιατροί που το στελεχώνουν έχουν πραγματοποιήσει 28 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο του ΙΣΑ, στηρίζει 22 δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία.

Συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Φάρμακα

Έχει αποστείλει φάρμακα σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά Ιατρεία, προνοιακά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να είναι το καταφύγιο για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Θα δώσουμε – είπε - μάχη για να στηρίξουμε όσους συμπολίτες έχουν την ανάγκη μας.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό