Πανηγυρική ήταν η αθώωση τεσσάρων συνδικαλιστών, τους οποίους είχε μηνύσει ο τέως διοικητής, για περιστατικό που συνέβη το 2012.

Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, τα τότε μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Στρατής Πλωμαρίτης και Θοδωρής Ζδούκος και ο πρόεδρος της πενταμελούς του ΑΧΕΠΑ Σάκης Σιούλης κρίθηκαν από το δικαστήριο ομόφωνα αθώοι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο μηνυτής έπεσε σε δεκάδες αντιφάσεις, ενώ προσπάθησε να αποκρύψει πως είχε αφήσει απλήρωτους για ένα εξάμηνο τους ειδικευόμενους γιατρούς για δεδουλευμένες εφημερίες, στους οποίους ταυτόχρονα ασκούσε αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα γενικής εφημερίας και ενώ οι ειδικευόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας έχοντας πρωτοκολλήσει τις απαραίτητες δηλώσεις, ο τότε διοικητής κατάρτισε λίστα, την οποία θα παρέδιδε στον εισαγγελέα.

Σκοπός του ήταν να ασκήσει δίωξη στους ειδικευόμενους, με τον ισχυρισμό ότι εγκατέλειψαν την εφημερία και άφησαν ακάλυπτο το νοσοκομείο.

Τότε, περίπου 100 ειδικευόμενοι, καθώς και πολλοί ειδικευμένοι και εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του. Ο διοικητής κάλεσε την αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι επιχειρούν να το καταλάβουν!

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο μηνυτής δε διέθετε κανένα μάρτυρα. Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν πολλοί γιατροί, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Φυλακισμένος

Με τις καταθέσεις τους, οι μάρτυρες κατέρριψαν τον ισχυρισμό του τότε διοικητή ότι οι γιατροί που κινητοποίηθηκαν τον κρατούσαν φυλακισμένο στο γραφείο του.

Αναφέρθηκε, δε, ότι οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στο χώρο, ενόσω ο διοικητής μπαινόβγαινε στο γραφείο του, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά μέσα, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι ήταν “κρατούμενος”.

Το δικαστήριο, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως, αποφάσισε να κηρύξει αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έγκριση τοποθέτησης του εμφυτεύματος της Neuralink σε δεύτερο ασθενή
Μπαλονάκι χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο
VHL Webinar 2024: ‘’Σποραδικός και κληρονομούμενος καρκίνος του νεφρού (Von- Hippel Lindau) - Με επίκεντρο τον ασθενή’’