Από άτομα με αναπηρία θα καλύπτεται το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή σε ειδική εκδήλωση προς απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι ανάπηροι και ως μία διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας:

“Η ποιότητα και το ήθος μίας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η ελληνική Πολιτεία – είπε – οφείλει να είναι δίπλα στους αναπήρους:

“Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες”.

Αποτελέσματα

Απευθυνόμενους στους αθλητές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η προσπάθειά τους δείχνει σε όλους ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα:

“Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Έτσι και εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια.

Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια. Και σας ευχαριστούμε θερμά”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο