Ξεκινά… θεωρητικά η πληρωμή των «σπασμένων» των ασφαλιστικών ταμείων των προηγούμενων ετών, καθώς αυτά θα συμψηφιστούν με τις οφειλές των παρόχων!

Αυτό ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης, το Διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν τα δύο μέρη, τονίζοντας ο πρώτος, ότι η αρχή των πληρωμών θα γίνει από τον Οίκο Ναύτου!

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που είχε το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΔΙΚ αναφορικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών α’ γενιάς (2008-2011), η πρόθεση του Οργανισμού είναι να καταβάλει ένα μέρος αυτών των οφειλών, συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ περίπου, αρχής γενομένης από τον Οίκο Ναύτου και εν συνεχεία να ολοκληρώσει την εκκαθάριση του έτους 2015.

Κατά την εκκαθάριση αυτή εκτιμάται ότι οι πάροχοι οφείλουν προς τον ΕΟΠΥΥ ένα ποσό ύψους 60 – 63 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμψηφιστεί και θα παρακρατηθεί σε 8 ισόποσες δόσεις από τις επόμενες πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης από την πληρωμή μηνός Μαΐου τρέχοντος έτους. Με την ίδια λογική, θα εκκαθαριστούν και θα συμψηφιστούν στη συνέχεια τα έτη 2013 και 2014.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, έχει ενταλματοποιηθεί ο μήνας Απρίλιος του τρέχοντος έτους σε ποσοστό 90% και σε λίγες μέρες θα δοθεί εντολή ελέγχου του μηνός Μάιου. Εκτίμηση του Προέδρου του Οργανισμού είναι ότι μέχρι τις 31/12/2016 θα έχουν πληρωθεί οι απαιτήσεις του κλάδου μέχρι και τον μήνα Αύγουστο 2016, με αυξημένες πιθανότητες να πληρωθεί ακόμα και ο Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας
Πόσο πιθανή είναι η αλλεργία από πενικιλίνη
ΗΠΑ: Περισσότερα από 321.000 παιδιά έχασαν ένα γονέα από υπερβολική δόση ουσιών σε μια δεκαετία