Πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τα εγκαίνια της νέας Βάσης Αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στη Σύρο. 

Η νέα Βάση Αεροδιακομιδών θα πραγματοποιεί αεροδιακομιδές, με ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με κύριο προορισμό το νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά και πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με νέα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα χρηματοδοτεί το Ε.Κ.Α.Β. με 12 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα καλύπτουν έξοδα των εναέριων και πλωτών μέσων διακομιδών. Μέρος των χρημάτων αυτών θα καλύπτει τα επιχειρησιακά έξοδα των πτητικών μέσων της νέας Βάσης Αεροδιακομιδών της Σύρου.

Εκπληρώνεται κατά αυτό τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, για ταχεία ανταπόκριση του Ε.Κ.Α.Β. στα επείγοντα περιστατικά των νησιών.

Στην τελετή, εκτός των υπουργών παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου Πέτρος Στεφάνου, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Ηλιόπουλος Χρήστος ΓΕΣ, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Λεονταρίτης Γεώργιος, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αστυνομικός διευθυντής Κυκλάδων Γιαννόπουλος Γεώργιος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Κώστας Καρακατσιανόπουλος, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Όλγα Ιορδανίδου, η διοικήτρια των Γενικών Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μαργαρίτα Μπουραντά, ο υποδιοικητής των Γενικών Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Κώστας Απιδόπουλος, οι διοικητές των μονάδων Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού του νησιού, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Σύρου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;