Κρατώντας αναμμένα κεράκια και με αίτημα να μην υπάρξουν περαιτέρω μισθολογικές απώλειες 150 ευρώ τον μήνα, οι νοσηλευτές περίμεναν όλο το βράδυ μέχρι να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το 2017 η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι νοσηλευτές ζητούν μόνιμες πραγματικές προσλήψεις, ειδικό κλαδικό μισθολόγιο, ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ασφαλείς αναλογίες ασθενών - νοσηλευτών.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε την Τρίτη πως, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει νόμου το δικαιούνται.

Καταβολή

Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους διευθυντές και τομεάρχες της νοσηλευτικής υπηρεσίας καθώς και για τους νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Ως προς τη φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/ Δεκεμβρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σημειώνει ότι είναι απολύτως ανυπόστατη.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αποσύρεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της CoViD
Στα 4,08 δισ. δολ. θα φτάσει η παγκόσμια αγορά της επινεφρίνης έως το 2030
Σοβαρό το κενό της καινοτομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας