Για υποτονική αντιμετώπιση της εκδίκασης της προσφυγής για αποκατάσταση του μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών, κατηγορεί το προεδρείο της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) ο τέως πρόεδρος.

Ο Δημήτρης Βαρβάνας (φωτό) εκτιμά πως η σημερινή ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν προβάλλει το θέμα, παρότι εκδικάζεται την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ, καθώς και 43 ιατρικών Ενώσεων για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Υπέρ της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιεί πρόσθετη παρέμβαση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε πριν δύο χρόνια, όταν πρόεδρος στην ΟΕΝΓΕ ήταν ο Δημήτρης Βαρνάβας. Η εκδίκαση, όμως, αναβλήθηκε πολλές φορές εξαιτίας της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων.

Οι προσφυγή στρέφεται εναντίον των διατάξεων του νόμου 4093/2012 και των συναφών διατάξεων του υπουργού Οικονομικών, οι οποίες οδήγησαν τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ σε μειώσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 40%.

Είναι σημαντικό πως ήδη υπάρχει θετική νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ανάλογων υποθέσεων που αφορούν σε περικοπές άλλων ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της σημερινής ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ:

“Ενώ προκηρύσσει κινητοποιήσεις για ζητήματα ελάσσονος σημασίας, κατά τη μέρα εκδίκασης στο ΣτΕ δεν διοργάνωσε καμιά απολύτως κινητοποίηση, αποφεύγοντας εσκεμμένα να προβάλλει και να στηρίξει μια τόσο σοβαρή μισθολογική διεκδίκηση”.

Συμβολικά

Ενδεικτικό του αρνητισμού – αναφέρει – είναι το γεγονός πως το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ δεν εξέδωσε ούτε καν συμβολικά ένα δελτίο Τύπου:

“Είναι πλέον φανερό πως ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αξιοποιούν την ΟΕΝΓΕ ως διεκπεραιωτή των (μικρο) κομματικών τους συμφερόντων, αδιαφορώντας για σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως αυτά του μισθολογίου, των προσλήψεων και της νέας κλαδικής συμφωνίας”...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό