Πολλές ενστάσεις εξέφρασαν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί στο σχέδιο των νέων συμβάσεων που έστειλε για διαβούλευση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν μπορούν να περάσουν μία σειρά από τροποποιήσεις στις ισχύουσες συμβάσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 15.000 ευρώ που ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ και μία σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες απαιτούνται στο πλαίσιο της πιστοποίησης ISO.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υποχρέωσή τους να έχουν απομονωμένη και κλιματιζόμενη αποθήκη, εκτιμώντας πως αυτό απαιτεί μία δαπάνη την οποία τα περισσότερα φαρμακεία δεν μπορούν να υποστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποσύρει τα περί εγγυητικής επιστολής, αλλά δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται όσα προκύπτουν ως υποχρεώσεις για την πιστοποίηση ISO.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ προχώρησε στη σύνταξη ενός υπομνήματος προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Απίθανο

Από το κλίμα που μεταφέρουν οι δύο πλευρές, είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει “ναυάγιο” στη διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις, η οποία δεν αποκλείεται να κλείσει ακόμη και την Τετάρτη.

Όπως είχε αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα του Iatronet (εδώ), η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε διαβούλευση με το σύνολο των παρόχων, προκειμένου να συνάψει νέες συμβάσεις για το 2017.

Οι πάροχοι έχουν κληθεί να υποβάλουν τις θέσεις τους στον Οργανισμό, μέσω των θεσμικών τους οργάνων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD