Τριβές μεταξύ επαγγελματιών του χώρου της ειδικής αγωγής και του ΕΟΠΥΥ, προκαλεί η προωθούμενη από τον Οργανισμό νέα σύμβαση με τον κλάδο.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά πως το κόστος της ειδικής αγωγής είναι σημαντικό, καθώς ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με το σύνολο των ιατρικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του!

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής αντιδρούν, θεωρώντας ότι οι αμοιβές τους μειώνονται σημαντικά.

Πρόκειται για λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και καθετοποιημένα κέντρα παροχής συναφών υπηρεσιών, οι οποίοι κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνουν ότι στις 23 Δεκεμβρίου τους εστάλη το σχέδιο της νέας σύμβασης, με περιθώριο έως τις 27 Δεκεμβρίου για κατάθεση προτάσεων, αλλαγών και τροποποιήσεων.

Το παραπάνω χρονικό περιθώριο – αναφέρουν – αποτελεί απόδειξη ότι ο Οργανισμός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για διαβούλευση, καθώς δεν παρείχε ούτε μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα επεξεργασίας της σύμβασης.

Καταχρηστική

Χαρακτηρίζουν τη σύμβαση “καταχρηστική”, καθώς παρέχει δικαιώματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ και υποχρεώσεις μόνο στους επαγγελματίες.

Εκτιμούν, δε, πως η εν λόγω σύμβαση το μόνο που θα επιφέρει είναι γονείς και παιδιά χωρίς υποστήριξη, εργαζόμενους χωρίς εργασία και για πολλοστή φορά επιχειρήσεις με λουκέτα.

 

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού