Έπειτα από τους γιατρούς, στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το Ασφαλιστικό.

Την απόφαση έλαβε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), έπειτα από την ανακοίνωση αποφάσεων και εγκυκλίων, που δημοσίευσε τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου το υπουργείο Εργασίας.

Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για ολοκλήρωση του έργου εξόντωσης των φαρμακοποιών και για “χαριστική βολή” στον κλάδο:

“Τις αποφάσεις αυτές και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί προσδοκούν να απονεμηθεί ανεπηρέαστα η δικαιοσύνη και να διαγνωστεί η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016.

Θεωρούν πως με τον νόμο Κατρούγκαλου πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε δήμευση οι φαρμακοποιοί.

“Τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο, ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και για αυτό τιμωρείται”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως με τις διατάξεις αυτές, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα.

Ο ΠΦΣ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν οι φαρμακοποιοί να σταθούν όρθια απέναντι στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, που τούς έχουν πλήξει.

Δικόγραφα

Προχωρεί στην σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με αυτά, θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων (που έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους) και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί δεσμεύονται ότι θα πρωτοστατήσουν και θα αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα - εντός και εκτός Ελλάδας - ενάντια στις διατάξεις αυτές, που παραβιάζουν τα δικαιώματα τους που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

“Εμείς θα τους αφανίσουμε πριν προλάβουν να μας αφανίσουν”, σχολιάζει το προεδρείο του ΠΦΣ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
''Πράσινο φως'' από το υπουργείο Οικονομικών να ενισχυθεί η παρακολούθηση της Υγείας με 28 εκατ. ευρώ
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος