Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους φυσικοθεραπευτές που εργάζονται στις δομές ειδικής αγωγής του Υπουργείου, ενώ τονίστηκε ο θεσμικός ρόλος του Ν.Π.Δ.Δ "Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών" (Π.Σ.Φ).

Η αντιπροσωπεία του Π.Σ.Φ., μετέφερε την ικανοποίηση του Συλλόγου για τον αυξημένο αριθμό φυσικοθεραπευτών που διορίστηκαν ως αναπληρωτές σε εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, για το σχολικό έτος 2016 - 2017, καθώς και για την ενσωμάτωση στα υποχρεωτικά προσόντα διορισμού, της βεβαίωσης μέλους του Π.Σ.Φ., ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το 2016 από το Υπουργείο Παιδείας μετά από ενέργειες του Π.Σ.Φ.

Επίσης συμφωνήθηκε η:

  • Διασφάλιση παραμονής του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στον Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας
  • Αύξηση των θέσεων φυσικοθεραπευτών σε επικείμενες προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό ή και αναπληρωτές στις δομές Ειδικής Αγωγής. Πάγιο αίτημα του Π.Σ.Φ. είναι οι διορισμοί μονίμου προσωπικού στις δημόσιες δομές, αλλά λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων της Πολιτείας τα κενά σε φυσικοθεραπευτές θα καλύπτονται με αναπληρωτές
  • Συμμετοχή εκπροσώπου του Π.Σ.Φ σε όλες τις σχετικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπουργείου
  • Μέριμνα ύπαρξης φυσικοθεραπευτών στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.
  • Πλήρης αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των ειδικών καθηκόντων των εργαζόμενων φυσικοθεραπευτών στις δομές της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία. Τόσο η άποψη του Π.Σ.Φ. όσο και του Υπουργείου είναι πως τα ειδικά καθήκοντα είναι στη σωστή κατεύθυνση και δεν χρειάζονται επικαιροποίηση.   

Η παραπάνω συνάντηση θεωρείται από τους εμπλεκόμενους ως απαρχή ενός   διαλόγου μεταξύ των δυο φορέων και θα οδηγήσει σύντομα, στην πλήρη τεκμηρίωση του ρόλου των φυσικοθεραπευτών σε όλα τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, αλλά και σε αυτά της Γενικής Αγωγής, που παρέχουν παράλληλη στήριξη σε παιδιά & εφήβους με αναπηρία, σύμφωνα πάντα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ "Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών" ο Β΄Αντιπρόεδρος, Μαρμαράς Ιωάννης και ο Ταμίας του Π.Σ.Φ. & Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Αττικής, Μπουρνουσούζης Ελευθέριος, καθώς και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Περιφερειακού τμήματος Αττικής, Σταύρος Σταθόπουλος.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Διευθυντής της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής, Π. Κασσιανός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]