Το όνομά του περιλαμβάνεται μεταξύ των 20 πρώτων σε παραπομπές σε ερευνητικές εργασίες στον κόσμο.

Ο Ιωάννης Ιωαννίδης είναι μία εξέχουσα μορφή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και την Τρίτη θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτoρας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει την έδρα Πρόληψης Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, είναι καθηγητής Ιατρικής και Έρευνας Υγείας και Πολιτικής στο School of Medicine, καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Επιστημών, συνδιευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και διευθυντής του προγράμματος στην Επιδημιολογία και την κλινική έρευνα.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει λάβει το βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (1984) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στα αμερικανικά Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Tufts (εσωτερική παθολογία και μολυσματικές ασθένειες).

Διετέλεσε πρόεδρος στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντακτικό μέλος σε πολλά κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα PLoS Medicine, Lancet, Annals of Internal Medicine, JNCI, Science Translational Medicine, Clinical Chemistry, Molecular and Cellular Proteomics, AIDS, IJE, JCE, Clinical Trials και PLoS ONE.

Έχει λάβει μία σειρά διεθνών βραβείων, όπως το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας στην Κλινική Επιστήμη, το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών του Καρκίνου (2010).

Λογοτεχνικά

Έχει συγγράψει έξι λογοτεχνικά βιβλία στα ελληνικά και θεωρείται ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες επιστήμονες εν ζωή.

Είναι συγγραφέας πάνω από 800 επιστημονικών εργασιών, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές παραπομπών, περιλαμβάνεται μεταξύ των 20 επιστημόνων σε όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι οι πιο συχνά αναφερόμενοι και ίσως έχει τις περισσότερες παραπομπές μεταξύ γιατρών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη