Σε παρέμβαση στον Συνήγορο του Καταναλωτή, προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σχετικά με οδηγία προς τους καταναλωτές που περιέχει λανθασμένες πληροφορίες. Στο δελτίο του Συνηγόρου του Καταναλωτή σε σχέση με τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής, μονάδες αδυνατίσματος και επιχειρήσεις γυμναστηρίων επισημαίνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το ως άνω ενημερωτικό δελτίο, στα ιδιωτικά γυμναστήρια είναι επιτρεπτό να παρέχονται ακόμα υπηρεσίες αποκατάστασης της σωματικής υγείας από ειδικούς επιστήμονες της αθλητικής επιστήμης, η ειδίκευση των οποίων προκύπτει από ειδικό τίτλο ή βεβαίωση. Η εκτέλεση τέτοιων προγραμμάτων γίνεται μετά από ιατρική γνωμάτευση για την πρόληψη και τη βελτίωση κινητικών δυσλειτουργιών και παθήσεων και ειδικότερα για την αποκατάσταση καρδιαγγειακών, αναπνευστικών, νευρολογικών, μυϊκών-σκελετικών ή άλλων παθολογικών και τραυματικών διαταραχών (ασκησιοθεραπεία, κινητική αγωγή, κινητική αποκατάσταση), αλλά πάντα μετά από διάγνωση ή γνωμάτευση γιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες του. 

Είναι προφανές, ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή λαμβάνει υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 του ΠΔ 219/2006 (ΦΕΚ Α΄ 221), όπως ίσχυαν κατά τον χρόνο δημοσίευσης του επίμαχου ΠΔ. Ωστόσο έκτοτε και δυνάμει των ρυθμίσεων του άρθρου 20 παρ. 4 του Νόμου 3599/2007 (ΦΕΚ Α΄ 176), οι διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 του ΠΔ 219/2006 καταργήθηκαν. 

Ως εκ τούτου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά από τον Συνήγορο του Καταναλωτή να επικαιροποιήσει το δελτίο του , ώστε να ανταποκρίνεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την λειτουργία των γυμναστηρίων, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την ψήφιση του Νόμου 3599/2007. Σε διαφορετική περίπτωση το καταναλωτικό κοινό θα εξακολουθήσει να λαμβάνει εσφαλμένη ενημέρωση, αφενός μη ευρίσκουσα έρεισμα επί της κείμενης νομοθεσίας, αφετέρου διευκολύνουσα τις περιπτώσεις αντιποίησης του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο