Εξηγήσεις για το ότι δεν είχε εκδοθεί δελτίο τιμών φαρμάκων όταν ήταν υπουργός Υγείας, το 2015, έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας τη Μεγάλη Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσε πως αυτό συνέβη επειδή  η τρόικα πίεζε να καταργηθεί προηγουμένως η προστασία χαμηλότερης τιμής των 12 ευρώ για τα γενόσημα φάρμακα.

“Εάν νομίζετε πως υπάρχει κάποιο κενό, ζητήστε την παρέμβαση του εισαγγελέα”, είπε ο κ. Κουρουμπλής, λέγοντας πως θα παραιτηθεί και αυτός κάθε παραγραφής, όπως είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015 έχει δεχθεί τα πυρά της ΝΔ, η οποία θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ουσιαστικά χαρίσει χρήματα στη φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Κουρουμπλής άφησε αιχμές για σκάνδαλα επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή να γίνουν έλεγχοι σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.

Ωνάσειο

Αναρωτήθηκε γιατί το “Ωνάσειο” προμηθευόταν “στεντς” με τιμή τριπλάσια από εκείνη του “Ιπποκρατείου” και γιατί οι πολυεθνικές δεν εμφανίζουν κέρδη στην Ελλάδα, όταν οι μητρικές είναι κερδοφόρες.

Επέστησε, ωστόσο, την προσοχή της Βουλής, λέγοντας πως χρειάζεται διερεύνηση των σκανδάλων, αλλά χωρίς να καταστραφεί ό,τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα.

Κάλεσε, δε, το πολιτικό σύστημα να στηριχθεί η παραγωγή στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες.

 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]