Οι κλέφτες του νοσοκομειακού εξοπλισμού είναι κάποιοι που γνωρίζουν ως φαίνεται το αντικείμενο και απευθύνονται προς πώληση αυτών των κλοπιμαίων σε ξένους υποψηφίους προς οργάνωση ιδιωτικών ιατρείων ή ακόμα και διαφόρων ενδοσκοπικών κέντρων της αλλοδαπής.

Την εκτίμηση αυτή κάνει ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, σχετικά με τα διαδοχικά κρούσματα αρπαγής μηχανημάτων από δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η κατάσταση λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η κλιμακούμενη επίθεση αφορά γαστρεντερολογικά τμήματα και βρογχολογικά εργαστήρια, από τα οποία η σπείρα αφαιρεί ενδοσκόπια, βρογχοσκόπια και καταγραφικά.

Το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” και μάλιστα δίπλα στη Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπήρξε ο πρώτος στόχος των αδίστακτων και πρωτοτύπων αυτών διαρρηκτών.

Φαίνεται ότι η ίδια ομάδα με την ίδια μεθοδολογία χτύπησε και τα νοσοκομεία της κεντρικής Ελλάδας Βόλου, Λαμίας και Πανεπιστημιακό Λάρισας και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλους ίδιους στόχους έχουν προγραμματίσει.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των συμβατικών υποδομών με θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα.

Παράλληλα, δε, κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας να τοποθετηθούν σε όλους τους ευαίσθητους χώρους.

Κόστος

Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει πως η απώλεια αυτών των ενδοσκοπίων είναι μεγάλη και από πλευράς κόστους επανάκτησης, αλλά και από πλευράς μεγάλης αναστάτωσης που επέρχεται στο εύρυθμο της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία ή και σε ιδιωτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα