Σοβαρές αιχμές κατά δύο υπουργών απευθύνει η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Η προσφάτως απομακρυνθείσα Γεωργία Γεωργιάδου χαρακτηρίζει προαποφασισμένη την απομάκρυνσή της. Κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για “κομματικό νεποτισμό” και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότης Όλγα Γεροβασίλη για προστασία γιατρών!

Σύμφωνα με ανάρτηση στο “Πρώτο Θέμα”, η πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΔΦΚΑ θεωρεί ότι τα δύο μέλη της κυβέρνησης έχουν διαπράξει “πράξεις και ολιγωρίες που θίγουν το κύρος και τα συμφέροντα του Οργανισμού και ενδεχομένως πληρούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση αδικημάτων που διώκονται ποινικά”.

Η κ. Γεωργιάδου διορίστηκε στη θέση του γενικού επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ τον Ιανουάριο του 2012 από τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη και ανανεώθηκε η τριετής θητεία της που έληγε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον τότε υπουργό κ. Βορίδη.

Στη θέση της, δε, τοποθετήθηκε φαρμακοποιός από τη Θεσσαλία, πολιτευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, η αντικατάστασή της αποφασίστηκε στις 28 Απριλίου και την ίδια μέρα ο κ. Πολάκης και η κ. Γεροβασίλη εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα.

Πλεονέκτημα

Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου, οι ανακοινώσεις χαρακτηρίζονται από κοινό πνεύμα και ύφος, και με διττό στόχο: αφενός μεν επιχειρούνταν να δικαιολογηθεί η απόφαση σπιλώνοντας την ίδια, αφετέρου να ενδυθεί τον μανδύα του περίφημου “ηθικού πλεονεκτήματος” ο κομματικός νεποτισμός.

Όπως αναφέρει, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ διενήργησε ελέγχους κατόπιν καταγγελίας για παράτυπη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών της Άρτας (εκλογική περιφέρεια της κ. Γεροβασίλη) χωρίς αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν παραβάσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Στους ελεγχθέντες γιατρούς απεστάλησαν επιστολές παροχής εξηγήσεων για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, κατά την πάγια ακολουθούμενη διαδικασία.

Οι θορυβηθέντες γιατροί – σημειώνει – απευθύνθηκαν στη βουλευτή της περιοχής τους, η οποία επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο συνάδελφό της κ. Πολάκη.

Έλαβε διαβεβαιώσεις να μην ανησυχούν οι ελεγχόμενοι και καθησύχασε τους συμπατριώτες της γιατρούς με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας.

Ψάρια

Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου, οι δύο υπουργοί κάνουν στις ανακοινώσεις τους λόγο για “ψάρια”:

Η κ. Γεροβασίλη οι επιστολές απεστάλησαν σε μικρά “ψάρια” και αυτό συνιστά παρέκκλιση της πολιτικής κατεύθυνσης της κυβέρνησης για πάταξη της μεγάλης διαφθοράς.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει πως “οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΥΠΕΔΥΦΚΑ - τον επικεφαλής της οποίας πρόσφατα αντικαταστήσαμε - θα προσανατολίσουν το έργο τους στη σύλληψη τω 'χοντρών ψαριών' του χώρου, βάζοντας τάξη και κανόνες στο χάος”...

Η πρώην γενική επιθεωρήτρια απευθύνει πέντε ερωτήματα προς τα δύο κυβερνητικά στελέχη:

  • Ποιες είναι οι μικρές παραβάσεις που σας ενοχλούν και δεν επιθυμείτε να ελέγχονται;
  • Γιατί δεν ενοχλήθηκε κανείς άλλος βουλευτής ή Υπουργός για τις πολλές παρόμοιες κλήσεις που έχουν σταλεί ανά την Ελλάδα;
  • Με ποιο δικαίωμα υπόσχεστε ανάκληση των κλήσεων σε εξηγήσεις, γεγονός που συνιστά ευθεία παρέμβαση σε διοικητικό όργανο;
  • Γιατί δεν αναφέρεστε και στις λοιπές παραβάσεις της συνταγογράφησης των ιατρών αυτών και ποιοι από αυτούς είναι υπότροποι;
  • Ποιος εξ αυτών των ιατρών είναι πολιτικός σας φίλος;

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα