Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας (ER-WCPT) και η Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) επιβεβαιώνοντας την από κοινού δέσμευσή τους να εργαστούν με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Το Μνημόνιο υπέγραψε από την πλευρά της  ER-WCPT, η πρόεδρος κα Sarah Bazin και από μέρους της CPME, ο πρόεδρος Δρ. Jacques de Haller.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα δικαιώματα των ασθενών, τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύτηκαν για την διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων τους, καθώς και για το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών προληπτικής και θεραπευτικής περίθαλψης στην Ευρώπη.  

Αναφορικά με την επαγγελματική πρακτική δεσμεύτηκαν να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία των επαγγελμάτων τους προς όφελος των ασθενών και της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης που λαμβάνουν, ενώ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την τήρηση των κωδικών δεοντολογίας και της βασικής αρχής της ιατρικής ουδετερότητας.  Στο πλαίσιο αυτό ζητούν τη δημιουργία και διατήρηση ρυθμιστικών πλαισίων που θα υποστηρίζουν την αυτορρύθμιση και θα επιτρέπουν την επαγγελματική αυτονομία σε συνδυασμό με την επαγγελματική ευθύνη. Στόχος των μερών είναι να συνεργαστούν για την προώθηση της νομικής σαφήνειας ως προς την επαγγελματική κινητικότητα στην Ε.Ε. , ενώ πρόκειται να συνεργαστούν στο να επιδιώξουν την εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ευρώπη και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές με σκοπό τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού.

Δεσμεύσεις προβλέπει το Μνημόνιο συνεργασίας και στο κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης. Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων στην προώθηση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των ασθενών στο πλαίσιο κάθε πολιτικής, καθώς και στην προώθηση της εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και της έρευνας για τη διασφάλιση των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της πρόληψης και της μείωσης των συνοσηροτήτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο