Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να αναρτηθούν στη Διαύγεια τα ακριβή δικαιολογητικά κατά την υποβολή δαπανών ραδιοφαρμάκων, μετά και από τη σχετική εισήγηση (με αρ. πρωτ. ΔΑ3Α/43/14-06-2017) της Δ/νσης Ελέγχου και Εκκαθάρισης του ΕΟΠΥΥ. 

Αυτά τα δικαιολογητικά είναι:

α. Αντίγραφο του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού με το οποίο εκτελέστηκε η ιατρική πράξη στην οποία χρησιμοποιήθηκε το ραδιοφάρμακο. Επί του αντιγράφου ο θεράπων ιατρός θα βεβαιώνει το είδος του ραδιοφάρμακου που χρησιμοποιήθηκε θέτοντας τη σφραγίδα και την υπογραφή του. Κατόπιν της υποβολής των δαπανών των ραδιοφαρμάκων ηλεκτρονικά, το συγκεκριμένο δικαιολογητικό δεν θα απαιτείται.

β. Αντίγραφο του δελτίου αποστολής και του αντίστοιχου τιμολογίου αγοράς του ραδιοφαρμάκου από τον πάροχο στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του ασθενούς για τον οποίο προορίζεται το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο. Εάν πρόκειται για συγκεντρωτικό τιμολόγιο, δηλαδή αφορά περισσότερους από έναν ασθενή ή/και ασθενείς οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται τα ονόματα των ασθενών – ασφαλισμένων του Οργανισμού. Το αντίγραφο υπογράφεται από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου.

γ. Συγκεντρωτική κατάσταση στην οποία θα αναγράφονται: ο Α.Μ.Κ.Α. και το ονοματεπώνυμο του ασθενούς, ο αριθμός του παραπεμπτικού, ο κωδικός της ιατρικής πράξης, η ημερομηνία εκτέλεσής της, το είδος του ραδιοφαρμάκου, ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου και το κόστος του ραδιοφαρμάκου προ Φ.Π.Α. και μετά Φ.Π.Α. (με την ανάρτηση των τιμών ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγείας απαιτείται και ο κωδικός του ραδιοφαρμάκου στο Παρατηρητήριο). Η κατάσταση υπογράφεται από τον διοικητικά και τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου.

δ. Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

ε. Με την ανάρτηση των τιμών των ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγείας θα υποβάλλεται εκτύπωση του φύλλου του Παρατηρητηρίου με ημερομηνία αυτή της έκδοσης του τιμολογίου του παρόχου προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι κωδικοί των ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγείας πρέπει να αναγράφονται και στο σώμα του τιμολογίου του παρόχου προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και το πλήθος των ραδιοφαρμάκων ανά κωδικό. στ. Αντίγραφο της κάρτας Ε.Κ.Α.Α. ή του φύλλου του βιβλιαρίου Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. για την παροχή υπηρεσιών σε πολίτες της Ε.Ε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"