Αυτήν την ενημέρωση είχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης, κατά την επίσκεψή  του στον ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτής, υπήρξε ενημέρωση από τις αντίστοιχες διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα που υφίστατο και το οποίο δεν επέτρεπε στις ΠΕ.ΔΙ να οριστικοποιήσουν το 10% του ΟΠΑΔ των ετών έως τις 31/12/2011.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει και ότι η εκκαθάριση θα γίνει άμεσα, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί από τον  φόρτο εργασίας των τοπικών ΠΕ.ΔΙ.

Μετά την εκκαθάριση θα εμφανιστεί μήνυμα στο πεδίο ληξιπρόθεσμες οφειλές για το ύψος του πιστωτικού τιμολογίου που πρέπει να προσκομιστεί.

Ανάλογα με το ύψος της οφειλής,  προβλέπεται και κάποια έκπτωση. Συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση 20% για συνολικά οφειλόμενα ποσά έως 15.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό προβλέπεται έκπτωση 45%.

Θυμίζουμε ότι κατά το αρχικό κείμενο πριν την ψήφιση, προβλεπόταν έκπτωση 45% σε όλα τα ποσά.
Μετά, όμως την αντίδραση του ΠΣΦ στη Βουλή διαφοροποιήθηκε η έκπτωση σε μικρότερα ποσά.

Με δεδομένο ότι η ανεργία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο, το Δ.Σ. του ΠΦΣ ενημέρωσε και πάλι ότι μετά από παρέμβαση του Πανελληνίου ξεκίνησε το δεύτερο  πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. που απευθύνεται σε άνεργους φυσικοθεραπευτές. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, μπορεί να γίνει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για δεκαοκτώ (18) θέσεις φυσικοθεραπευτών πλήρους απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Οι θέσεις αυτές δημιουργούνται στο πλαίσιο Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  σε 11 Δήμους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει