Κάλεσμα να βρεθούν τελικά  σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ έχει απευθύνει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη, προκειμένου να γίνει  συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και να  διεκδικήσουν όλοι μαζί με αξιοπρέπεια το αδιαφιλονίκητο δικαίωμα στην υγεία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας "τα στενά χρονικά περιθώρια τα οποία επέβαλε ο ΕΟΠΥΥ για αυτή τη συνάντηση, παρόλο που η επιστολή με το αίτημά μας στάλθηκε στον Οργανισμό στις 5/7/2017 (Αρ. Πρωτ.:  352) και μόλις στις 18-7-17 μας ενημέρωσαν για το μεθαυριανό ραντεβού στις 20 Ιουλίου, δεν μας πιάνουν εξ απήνης και δεν θα μας σταματήσει τίποτα από το να γίνει το συγκεκριμένο ραντεβού και να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε στα άτομα με διαβήτη."

Στο ραντεβού εκτός από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποι των διαδικτυακών φόρουμ για το διαβήτη.

''Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., οι 25 Σύλλογοι μέλη της, οι ομάδες διαβήτη του διαδικτύου, αλλά και κάθε άνθρωπος με διαβήτη στη χώρα απαιτούν από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επιτέλους να κάνουν κάτι σωστό, με γνώμονα όχι το αν πάσχουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά το ότι καταστρέφουν την υγεία 1.000.000 ανθρώπων στη χώρα μας.

Το θέμα είναι τι θα γίνει τελικά και με τα φαρμακεία, καθώς ο ένας σύλλογος μετά τον άλλο έχει ενημερώσει  ότι εφόσον δεν πληρωθεί για τους προηγούμενους 3 μήνες,  το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, θα προχωρήσουν σε αναστολή της πίστωσης   προς τον Οργανισμό για ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Με τη σύμβαση αυτή των φαρμακοποιών που ισχύει από 1η Ιανουαρίου φέτος, οι πολίτες προμηθεύονται τα υλικά αυτά κατευθείαν από το φαρμακείο χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας -όπου προβλέπεται- μόνο τη συμμετοχή τους.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή