Επίσπευση εισαγγελικής έρευνας ζητά η ΠΟΕΔΗΝ με βάση το Υπόμνημα που κατέθεσαν οι Ιατροί πριν 4 μήνες, επειδή η κατάσταση συνεχίζει να είναι επισφαλής στο Νοσοκομείο Θήρας λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή ασθενών και η υγεία των ιατρών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παρά την υποστελέχωση συμβαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής :

  • 20 Αεροδιακομιδές το μήνα
  • Συνεχίζουν να μένουν 40 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, λόγω ακριβής στέγης
  • Οι πολίτες της Σαντορίνης δεν χειρουργούνται στον τόπο τους, οι γυναίκες δεν γεννούν στο τόπο τους.
  • Δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ‘’ο κ. Πολάκης πανηγυρίζει στο facebook για την Σοβιετοποίηση του Κράτους, από την άλλη ως Αν.Υπουργός Υγείας υπογράφει το Ν.4368/2016 που για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ΕΣΥ, Νοσοκομείο εντάσσεται σε αυτό με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας. Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης παραχωρήθηκε στην ΑΕΜΥ ΑΕ η οποία το υπολειτουργεί.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: ο κ. Πολάκης στην ΑΕΜΥ ΑΕ δεν παρεχώρησε μόνο το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Συνεχίζει να παραχωρεί πλήθος υπηρεσιών υγείας. Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ δεν κρύβει την πρόθεσή της να ενταχθεί στο χρηματιστήριο ως πολυμετοχική εταιρεία. Οι πρώην Υπουργοί Υγείας που σύστησαν το ΕΣΥ την δεκαετία του 1980-1990 έκαναν Δημόσια μια σειρά μεγάλα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να είναι θιασώτες της σοβιετοποίησης του κράτους. Οι πρακτικές Πολάκη στο ΕΣΥ περισσότερο Θάτσερ θυμίζουν."

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ουσιαστικά ως Κέντρο Υγείας, καθότι η στελέχωση είναι τραγική και μόνο το κτίριο θυμίζει Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.  

Και συνεχίζει : Είναι γνωστό ότι στη Σαντορίνη τα ενοίκια είναι πανάκριβα. Ακόμη και σε γιατρούς που προέρχονται από το Κέντρο Υγείας και είναι παλαιοί κάτοικοι γίνονται εξώσεις από τα σπίτια τους, δήθεν για ιδιοκατοίκηση και εν συνεχεία νοικιάζουν τα σπίτια σε τουρίστες. Ο κ. Πολάκης γνωρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στη Σαντορίνη έχουν κάνει σπίτι τους το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο. Το Κέντρο Υγείας μετετράπη σε κοινόβιο 40 εργαζόμενων. Σε κάθε δωμάτιο μένουν ο ένας πάνω στον άλλον. Με 700-800 ευρώ μισθό το μήνα που παίρνει το προσωπικό και 1.500 ευρώ το μήνα που παίρνουν οι γιατροί, πώς να νοικιάσουν σπίτια που ξεπερνούν κατά πολύ το μισθό τους;

Λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού η λειτουργία του Νοσοκομείου και οι εφημερίες του καθίστανται ανασφαλείς και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των Ασθενών, καθώς επίσης και η υγεία των γιατρών. Αυτό επισημαίνουν στο αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσαν ενυπόγραφα οι Ιατροί του νοσοκομείου Α.Ε. Θήρας 3 Μαρτίου 2017, ζητώντας από την Εισαγγελέα Νάξου να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ακόμη δεν έχει προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα, καθότι δεν έχουν κληθεί οι Ιατροί να καταθέσουν. Με αναφορά χθες, η ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελέα Νάξου ζητά την επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας καθότι η κατάσταση από πλευράς στελέχωσης παραμένει ίδια και χειρότερη και οι συνθήκες του Νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι επισφαλείς.

Ιατρικό προσωπικό σήμερα

Η κατάσταση σήμερα σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο ΑΕ Θήρας είναι η εξής:

  • 1 Παθολόγος Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ από το Κέντρο Υγείας
  • 1 Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας
  • 1 Καρδιολόγος Ιατρός ΕΣΥ προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας
  • 1 Χειρουργός Ιατρός ΑΕΜΥ ΑΕ και 1 επικουρικός Χειρουργός Ιατρός ΕΣΥ

Το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο Θήρας Α.Ε. δεν διαθέτει κανέναν Ιατρό Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ογκολόγο, Νεφρολόγο. Δεν διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Διαθέτει έναν ΩΡΛ χωρίς μηχανήματα και χωρίς στέγη που είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Διαθέτει μόνο δύο ορθοπεδικούς. Διαθέτει δύο Οδοντιάτρους χωρίς οδοντιατρικά μηχανήματα. Διαθέτει δύο μικροβιολόγους. Οι γιατροί έρχονται και φεύγουν παραιτούνται λόγω των συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στέγης. Δεν υπάρχει σήμερα Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Τη θέση κατείχε Διευθυντής Ιατρός Χειρουργός αποσπασμένος από τη Λέρο ο οποίος απηυδισμένος από τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και την έλλειψη στέγης παραιτήθηκε. Τώρα είναι σε αναρρωτική άδεια.

Αεροδιακομιδές

Οι αεροδιακομιδές είναι της ίδιας συχνότητας τώρα με τότε που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας. 20 κατά μέσο όρο το μήνα. Ο Αξονικός Τομογράφος που θα εγκατασταθεί θα λειτουργεί από 25/7 με μόνο τρεις Ακτινολόγους.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας