Συναντήσεις με τους Δήμους της Αττικής  έχει δρομολογήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) προκειμένου μέσω δράσεων να ευαισθητοποιήσει το κοινό για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.) πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με συλλόγους και φορείς της περιοχής με σκοπό την ενημέρωση για το σχεδιασμό αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας που επιχειρείται.

Η οργάνωση έκτακτων εξορμήσεων κατά τους θερινούς μήνες είναι μια στοχευμένη κίνηση για την κάλυψη των αναγκών των πολυμεταγγιζομένων ασθενών, όπως οι ασθενείς με Μεσογειακή αναιμία, που συχνά ταλαιπωρούνται για να εξασφαλίσουν τις μεταγγίσεις τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η συνεργασία αυτή με την Κ.Ε.Δ.ΜΑ. εντάσσεται στην πιλοτική απόπειρα του Ε.ΚΕ.Α. να απευθυνθεί  στους Δήμους, να ζητήσει τη στήριξή τους για την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο της εθελοντικής αιμοδοσίας και να προωθήσει τη συνεργασία των δραστηριοποιούμενων αιμοδοτικών συλλόγων σε ένα νέο μοντέλο κεντρικά προγραμματισμένων εξορμήσεων με γνώμονα τις ανάγκες αίματος.

Ο Δήμος Μαραθώνος είναι ο πρώτος Δήμος με τον οποίο προχωρούμε σε συνεργασία και το στοίχημα είναι μεγάλο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων