Με 9 ψήφους σε σύνολο 15 μελών, ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης εξελέγη νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στη σημερινή συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2017. Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο κ. Θεοδοσιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους-μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ που με εξέλεξαν πρόεδρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενότητας και κοινής πορείας που τους απηύθυνα. Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει”.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε συνοπτικά στους βασικούς άξονες των δράσεων του ΠΦΣ οι οποίοι είναι:

-   η οικονομική επιβίωση του φαρμακείου

-   η προστασία του από επιχειρηματικά, εξωφαρμακευτικά κέντρα

-   η συμπόρευση και συνεργασία με το συνεταιριστικό κίνημα

-   η διαδικασία διαρκούς επιστημονικής αναβάθμισης του φαρμακοποιού και

-   η  καταξίωσή του ως φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης γεννήθηκε, σπούδασε και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ήδη από τα φοιτητικά χρόνια (επί τριετία αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής) που συνεχίζεται έως σήμερα με την ανάληψη της προεδρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 1998. Από τότε και για 19 χρόνια παραμένει πρόεδρος του ΦΣΘ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στον Σύλλογο.

Ακόμη, διετέλεσε πρόεδρος του ΠΦΣ, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στις θέσεις μέλους και αντιπροέδρου.

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, φοιτητή της Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management