Nέο αλαλούμ έρχεται στις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αντιδρά στο Κράτος, ζητώντας κατάργηση νόμου που τις αφορούν και ο οποίος εκδόθηκε πριν μια πενταετία.

Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από παρόχους υγείας, εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να δημοσιοποιηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ήδη έχει ληφθεί και ζητά την κατάργηση  υπουργικής απόφασης του 2012. Η τελευταία όριζε ασφαλιστικές τιμές στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Η Δικαστική αρχή με την τελευταία της απόφαση, η οποία έχει αναδρομική ισχύ, αναφέρει ότι ο Νόμος του 2012 πρέπει να αντικατασταθεί από το Προεδρικό Διάταγμα του 1991 και τις τιμές που αυτό όριζε τότε για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σε συνομιλία που είχαμε με παρόχους υγείας, αυτοί μας ανέφεραν ότι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις έως και βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς ουσιαστικά πρέπει να γυρίσει χρήματα στους παρόχους. Και στην περίπτωση των διαγνωστικών εξετάσεων, μιλάμε για περίπου 4.500 παρόχους.  

Οι οποίοι, όπως μας ανέφεραν οι πηγές μας, με την υπουργική απόφαση του 2012, υπέστησαν σοβαρές απώλειες εσόδων, καθώς οι τιμές στις 200 βασικότερες διαγνωστικές εξετάσεις μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 30%. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές, υπάρχουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων ετών για τις οποίες κανένας αρμόδιος δεν δίνει απάντηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις