Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως την θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν από την εμβρυϊκή έως και την ενήλικη ζωή.

Στα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των Συγγενών Καρδιοπαθειών και των εκδηλώσεων της στεφανιαίας νόσου (στεφανιογραφία/ πρωτογενής αγγειοπλαστική/ stenting, τεχνικές θρομβεκτομής), καθώς και μέθοδοι διαγνωστικής και επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογικής αντιμετώπισης αρρυθμιών και κολπικής μαρμαρυγής (κατάλυση - ablation, εμφύτευση βηματοδοτών/ απινιδωτών και αμφικοιλιακών συσκευών).

Παράλληλα, η πλέον οργανωμένη ομάδα καρδιάς πολλαπλών ειδικοτήτων (Heart Team) ασχολείται με την επίλυση πολύπλοκων ή αμφισβητούμενων καρδιολογικών θεμάτων, με κύριο στόχο τη διακαθετηριακή επιδιόρθωση ή τοποθέτηση καρδιακών βαλβίδων. Καταξιωμένοι ιατροί εισάγουν στην Ελλάδα τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους που αναβαθμίζουν τη φροντίδα των ασθενών με παθήσεις της καρδιάς.

Άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές προσφέρουν ποιοτική φροντίδα στην περίθαλψη των ασθενών, ενώ το ιατρικό δυναμικό του Ομίλου ΥΓΕΙΑ έχει στη διάθεσή του, τελευταίας γενιάς τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να παρέχει αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

5 καρδιολογικές & 4 καρδιοχειρουργικές Κλινικές ενηλίκων αλλά και μια Παιδοκαρδιολογική ως και μια Παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα τμήματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, καλύπτουν όλο το φάσμα των συγγενών καρδιοπαθειών.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, έχει παρουσία στην Αλβανία, με το υπερσύγχρονο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Τιράνων, το οποίο λειτουργεί από το 2010. Το Νοσοκομείο αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής αποτελώντας πρότυπο αναφοράς όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στις γειτονικές χώρες. Στον καρδιολογικό και καρδιοχειρουργικό τομέα, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων πρωτοπορεί εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας (συντηρητικής, επεμβατικής καρδιολογίας, ηλεκτροφυσιολογίας και καρδιοχειρουργικής). Ειδικότερα, το νοσοκομείο στελεχώνεται από έμπειρους κλινικούς καρδιολόγους, επεμβατικούς καρδιολόγους, αρρυθμιολόγους, παιδοκαρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς. Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η υπερσύγχρονη Εντατική Μονάδα Νοσηλείας, το αιμοδυναμικό – ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο, και οι καρδιοχειρουργικές αίθουσες τελευταίας τεχνολογίας, συμβάλουν στην παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, στον τομέα των καρδιολογικών παθήσεων. 

Πηγές:
www.hygeia.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024