Μέσω των Ελληνικών ταχυδρομείων σκοπεύει ο ΕΟΠΥΥ να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του, τουλάχιστον στην Αττική, σε αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη. Έτσι, ενημέρωσε τις εταιρείες που εμπορεύονται τα σχετικά είδη και με τις οποίες είχε προ ημερών συνάντηση, ενώ ζήτησε από αυτές  να αποστείλουν στις αποθήκες του οργανισμού αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη.

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ φωτοτυπία του βιβλιαρίου του, την συνταγή-γνωμάτευση, καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα, προκειμένου να του αποστέλλονται με το ταχυδρομείο τα αναλώσιμα που απαιτούνται.

Πρόκειται για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, από τη στιγμή που οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από 1 Αυγούστου 2017. Το θέμα είναι ότι μία τέτοια κίνηση έχει αγριέψει το ήδη άγριο κλίμα μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών, με τους δεύτερους να καλούν τις εταιρίες να αποφύγουν την είσοδό τους ‘’στα χωράφια τους’’, όπως και τον πρόεδρο  του ΕΟΠΥΥ να αντιληφθεί ότι τα λάθη δεν αντιμετωπίζονται με άλλα λάθη ... Ούτε τα ... μεγαλεπήβολα σχέδια επιτυγχάνουν με υποσχέσεις του αέρα και προχειρότητες.

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουν φαρμακοποιοί, αμείωτο συνεχίζει το σύστημα των  επιλεκτικών πληρωμών, όπως και οι απαράδεκτες περικοπές των γνωματεύσεων. Μόλις χθες

 κατατέθηκαν στον λογαριασμό του ΦΣΑ για λογαριασμό των μελών του εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ τα εξής ποσά :

99.987,90 ευρώ που αφορούν πληρωμές Ιανουαρίου για 97 φαρμακεία και 
100.284,77 ευρώ που αφορούν πληρωμές Φεβρουαρίου για 150 φαρμακεία.
Σημειωτέον, ότι για τον Ιανουάριο υπάρχουν ακόμα 993 φαρμακεία απλήρωτα και για τον Φεβρουάριο 1.774 φαρμακεία!

Η υπόσχεση που είχε δοθεί από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι μέχρι και χθες θα είχαν πληρωθεί όλα τα φαρμακεία της Αττικής για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Υπόσχεση, που όμως πια είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς δεν έχει γίνει και τα πράγματα για τον Οργανισμό δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση πρέπει έως τα τέλη Αυγούστου περίπου να έχει πληρωθεί και ο Μάρτιος και ο Απρίλιος. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]