Έντονο προβληματισμό προκαλεί στη διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων ο καταλογισμός ΕΝΦΙΑ ύψους 973,682,25 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, το ποσό αυτό προοιωνίζει έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.

Βάζει το Άσυλο Ανιάτων σε ακόμα πιο δυσχερή οικονομικά θέση, στερώντας του τη δυνατότητα εκπλήρωσης του μοναδικού καταστατικού σκοπού του, που είναι η χρηματοδότηση του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 180 άνθρωποι, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Μέχρι σήμερα, το ίδρυμα έχει αποδώσει πάνω από 3.800.000 μόνο για ΕΝΦΙΑ, χωρίς ποτέ κανείς να αναλογιστεί ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των περιθαλπομένων.

Στο ποσό αυτό, κάθε χρόνο προστίθεται και η φορολογία εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης και της προκαταβολής του επόμενου έτους, που μόνο για το 2016 ανέρχεται σε 804.175,17 ευρώ, εκ των οποίων τα 443.384,63 αντιστοιχούν στην προκαταβολή του επόμενου έτους!

Σύμφωνα με την κ. Ηλιάδη,ταερωτήματα παραμένουν πιο επιτακτικά από ποτέ: πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία; Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα προκειμένου να είναι το ίδρυμα νόμιμο και να μην αντιμετωπίσει κατασχέσεις στους λογαριασμούς; Πώς θα εξασφαλιστούν τα φάρμακα, τα τρόφιμα, το υγειονομικό υλικό που χρειάζονται οι περιθαλπόμενοι, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων;

Χορηγίες

Στα 124 χρόνια λειτουργίας του, το Άσυλο Ανιάτων δεν έχει πάρει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από κρατικό φορέα. Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες δωρεές και κυρίως από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Η διοίκηση του ιδρύματος ζητεί μία ανάσα βοήθειας, μια φοροαπαλλαγή, έστω για τα ανοίκιαστα ακίνητα.

Ζητεί να αντιμετωπιστεί το Άσυλο Ανιάτων ακριβώς σαν αυτό που είναι: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση