Τυπογραφικό λάθος του Εθνικού Τυπογραφείου, το οποίο αναμένεται να διορθωθεί, είναι το παράβολο των 500.000 ευρώ για τη λειτουργία μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (ΜΗΝ) από γιατρούς.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, απαντώντας στην καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Το προεδρείο του ΙΣΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι ΜΗΝ που ιδρύονται από ιδιώτες γιατρούς καλούνται να πληρώσουν 500.000 ευρώ, όταν ζητούνται, για τον ίδιο σκοπό, μόλις 1.000 ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ο ΙΣΑ αναρωτήθηκε, μάλιστα, τι έκανε ο ΠΙΣ ο οποίος εκπροσώπησε τον ιατρικό κλάδο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, το άρθρο 30 του σχετικού νόμου προέβλεπε παράβολο για ιδιώτες ιατρούς, 500 ευρώ και για ιδιωτικές κλινικές, 1.000 ευρώ:

«Άρα, λοιπόν, δεν υπήρχε πρόβλημα, ώστε ο ΠΙΣ να ζητήσει ανάκληση της διάταξης αυτής. Προφανώς, πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, κάτι το οποίο ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία. Ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί άμεσα», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, στη διαβούλευση των φορέων για διάφορα ζητήματα που αφορούσαν είτε τις ΜΗΝ, είτε ιδιωτικές Κλινικές είτε φυσικοθεραπευτές είτε νοσηλευτές είτε άλλους επιμέρους κλάδους, ο ΠΙΣ έθεσε τα γενικότερα σημεία.

Εξέφρασε εκ μέρους του ιατρικού κόσμου την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που αφορούσε το θέμα αυτό.

ΠΕΜΗΝ

Για τις λοιπές διατάξεις - ανέφερε - μίλησαν εκπρόσωποι άλλων φορέων και για ειδικά για τις ΜΗΝ, ο Ιωάννης Δατσέρης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΠΕΜΗΝ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ:

«Επομένως, καλό θα ήταν ο ΙΣΑ, προτού εκδώσει Δελτίο Τύπου, να ρωτήσει τη νομική του υπηρεσία και τον αντιπρόεδρο της ΠΕΜΗΝ πώς κατετέθη στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο συζητήσαμε οι φορείς και πώς τελικά είναι γραμμένο στο ΦΕΚ και να μην επιρρίπτει ευθύνες στον ΠΙΣ».

Η ανακοίνωσε, δε, του ΠΙΣ καταλήγει ως εξής:

«Ο ΠΙΣ δεν επιθυμεί να επιρρίπτει ευθύνες εκεί όπου δεν υπάρχουν. Η ενότητα του ιατρικού κλάδου και η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην ιατρική λειτουργία και στην περίθαλψη των πολιτών είναι προτεραιότητά μας, υπενθυμίζοντας ότι από το 2010, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη σκιά των μνημονίων».

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό