Κρίσιμες ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό, παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Αν και καλύπτει μία τουριστική περιοχή, της οποίας ο πληθυσμός αυξάνεται το καλοκαίρι, μετακινήθηκε ο μοναδικός παιδίατρος, ενώ στο οδοντιατρείο δεν υπάρχουν ούτε…κυπελάκια.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη μονάδα.

Με εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και την ανοχή της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας, μετακινήθηκε στην Ιθάκη ο μοναδικός παιδίατρος που υπηρετούσε στη Ναύπακτο.

Η έλλειψη αφορά κυρίως τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει στην πόλη συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρος.

Την ίδια ώρα, παραμένει η έλλειψη υλικών και ο οδοντίατρος δεν έχει ούτε πλαστικά ποτηράκια…

Τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν, οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ δεν έχει αντικατασταθεί ο αμίαντος που βρίσκεται στο δάπεδο του κτιρίου.

Τεράστια προβλήματα εμφανίζεται να προκαλεί η έλλειψη συντονισμού και η κάλυψη με ασθενοφόρα.

Κρίσεις

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι  συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους.

Όσοι δεν είναι "υπάκουοι" – σημειώνει – απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη  μεταξύ εργαζομένων και φορέων της Ναυπάκτου, προκειμένου αποφασισθούν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Θα καταθέσει, μάλιστα, μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας.

Σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα, με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες, και κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό