Νέο κρούσμα δωροληψίας από γιατρό του ΕΣΥ, αποκαλύφθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Ιδρύματος Νικόλαος Κοντοδημόπουλος, την Τετάρτη συνελήφθη ορθοπεδικός του νοσοκομείου από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε αυτόφωρη διαδικασία για παθητική δωροδοκία.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε πως σε βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ στο γραφείο του βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, ένας στους τρεις ασθενείς πληρώνουν “φακελάκι” προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση ή άλλη θεραπευτική πράξη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η “ταρίφα” είναι 200 έως πάνω από 5.000 ευρώ, με τον ετήσιο τζίρο του “μαύρου” χρήματος στην Υγεία να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Απώλειες

Η παραοικονομία προκαλεί κάθε χρόνο απώλειες φορολογικών εσόδων 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα έδειξε πως το 36% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν πήραν απόδειξη από ελεύθερο επαγγελματία γιατρό ή οδοντίατρο.

Το 32,4% πλήρωσαν “φακελάκι” σε δημόσια νοσοκομεία και το 13,5% σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ το 19% δεν πήραν απόδειξη από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Λόγω της κρίσης, οι πολίτες δείχνουν μία απροθυμία να πληρώσουν, χωρίς τελικά να το καταφέρνουν.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια