Συνεχή εμπόδια προκύπτουν στη σχέση φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ.

Έπειτα από την εμπλοκή με την αποζημίωση των αναλώσιμων, υπήρξε ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κλάδου.

Ασφαλισμένος κατήγγειλε στον ΕΟΠΥΥ φαρμακοποιό, επειδή δεν τον είχε ενημερώσει για ότι μπορούσε να προμηθευθεί βρεφικά γάλατα μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γνωματεύσεων.

Ο ασφαλισμένος εκνευρίστηκε όταν διαπίστωσε πως τα πλήρωνε εδώ και μήνες τοις μετρητοίς στο φαρμακείο, παίρνοντας απόδειξη λιανικής...

Η τιμωρία προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνου Λουράντου (φωτό).

Ο κ. Λουράντος επικοινώνησε με την προϊσταμένη του αρμοδίου τμήματος του ΕΟΠΥΥ, η οποία τον ενημέρωσε πως κακώς ο φαρμακοποιός δεν εξυπηρέτησε τον ασφαλισμένο. Έπρεπε να τον ενημερώσει και να τού εξηγήσει τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος, προκειμένου να μην πληρώσει.

Συμφέρον

Επιπλέον, τού ανέφερε ότι προέχει το συμφέρον του ασφαλισμένου, ακόμα και αν πρέπει ο φαρμακοποιός να βάλει χρήματα από την τσέπη του!

Όπως ενημέρωσε μέσω του facebook, ο πρόεδρος του ΦΣΑ επεσήμανε στη διευθύντρια τα εξής:

Ο ασφαλισμένος πληρώνει τις εισφορές του στον ΕΟΠΥΥ και όχι στους φαρμακοποιούς, οπότε την υποχρέωση κάλυψης των αναγκών τους την έχει ο ΕΟΠΥΥ και όχι οι φαρμακοποιοί.

Σύμβαση

Η υπογραφείσα σύμβαση φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ δεν αναφέρει τέτοιου είδους διαδικασίες, οι οποίες δρομολογήθηκαν για να ικανοποιηθούν οι “θεσμοί”.

Την ίδια ώρα, οι υποσχέσεις για διόρθωση των τιμών σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, ούτε και προβλέπεται κάτι τέτοιο, συνεπώς είναι παράνομη η πώληση κάτω της χονδρικής τιμής εκ μέρους των φαρμακοποιών.

Ο κ. Λουράντος επεσήμανε στη διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ πως και ο ίδιος αρνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με ασφαλισμένο να χορηγήσει οκτώ γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας, τα οποία προμηθεύομαι από τον συνεταιρισμό με 18,21 ευρώ συν ΦΠΑ και ο ΕΟΠΥΥ τα αποζημιώνει 16,33 ευρώ!

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις