Για 17η χρονιά, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Με κεντρικό μήνυμα "Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο", το 17ο PHARMA point επιδιώκει να "ερευνήσει" τις αλλαγές που παρατηρούνται στον χώρο του φαρμακείου, να "αναλύσει" τις συνέπειες και να αναζητήσει λύσεις. Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

·         Στρογγυλά τραπέζια

- «Τα εμβόλια στο… μικροσκόπιο»

- «Ηλεκτρονικό εμπόριο από τα φαρμακεία» 

- «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από τα φαρμακεία. Νέες προκλήσεις και προτάσεις»

·         Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο» με θέματα που αφορούν την ημικρανία και την ξηροφθαλμία.

·         Ενημερωτικές ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

·         Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ακόμη, στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:30, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του ΦΣΘ μετά από 19 συνεχόμενα χρόνια που την τίμησε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr.

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο