Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με απόφαση της Ένωσής τους (ΕΙΝΑΠ), οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα, το ΠΑΜΕ οργανώνει πανυγειονομική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, απεργία στην περιφέρεια και συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα νοσοκομεία Παίδων.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Ένωση ζητεί, επίσης, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 περιλαμβάνει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκ ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Δωρεάν

Διεκδικεί ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, καθώς και:

  • Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
  • Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
  • Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑΜΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις από τις κρατικές υπηρεσίες, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.
  • Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών.

Ζητεί, επίσης, άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμού, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα Πρόνοιας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου