Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «Ηπάρχω», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την Πρόεδρο του Σωματείου Χ. Θεοδωρίδου.

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Σωματείου πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ, ενισχύει το μήνυμα ζωής και ελπίδας που πρέπει να εκπέμψουμε δίνοντας το παράδειγμα στις τοπικές μας κοινωνίες, και το έναυσμα για περισσότερη ευαισθητοποίηση στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο του Σωματείου Χ. Θεοδωρίδου για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται αλλά και όλους όσοι με το έργο τους, συμβάλουν ώστε να μετατραπεί ο ανθρώπινος πόνος, σε ελπίδα ζωής.

«Σπίτια» όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα πρέπει όλοι να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε. Με τη δωρεά οργάνων δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στους έχοντες ανάγκη μεταμόσχευσης. Πρόκειται για την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού. Μία πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Δυστυχώς η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα είναι στη θέση του ουραγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να αντιστρέψουμε αυτή την εικόνα απαιτείται ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων αλλά και όλων των πολιτών.

Ας κάνουμε όλοι αυτό το «δώρο ζωής» σε χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, γεφυρώνοντας με μοναδικό τρόπο τη ζωή με το θάνατο».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;