Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι πάροχοι το νέο portal ιατρικού τουρισμού που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ για την προσέλκυση πελατών από το εξωτερικό. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί τους, μας τόνισαν ότι ο σχεδιασμός είναι πολύ καλός, όμως για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται πάρα πολύ κόσμο. Επίσης, όπως ανέφεραν, δεν θα επιτύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν εστιάσει τις επαφές του ο Οργανισμός μόνο σε πελάτες από την Ευρώπη και όχι σε τρίτες χώρες (Ρωσία, Μέση Ανατολή) κ.λπ.

Παράλληλα, τόνισαν, παραμένουν αρκετά αδιευκρίνιστα σημεία, όπως για παράδειγμα πώς θα γίνεται η χρέωση των πελατών του εξωτερικού. Θα υπάρχει δηλαδή κάποιος κοινός τιμοκατάλογος παροχής υπηρεσιών; Το μόνο που είναι γνωστό αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες, όπου σε αυτή την περίπτωση  ισχύει το (ελληνικό) ΚΕΝ (ανάλογα με την πάθηση), το οποίο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 2,09 ευρώ (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα πάντα και η αμοιβή του γιατρού). Επίσης, υποστηρίζουν, έχει διαρρεύσει ότι  ο ΕΟΠΥΥ θα παίρνει ένα ποσοστό επί του τιμολογίου νοσηλείας, το οποίο θα είναι 10-15% -σύμφωνα πάντα με φήμες- και αναρωτιούνται αν αυτές ευσταθούν.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ στο έργο της προσέλκυσης πελατών του εξωτερικού, θα συνεργαστεί με εξειδικευμένη ελληνική εταιρεία Συμβούλων που έχει αναπτύξει παραρτήματα και στο εξωτερικό.

Πάντως, η Ομάδα Ανάπτυξης και Σχεδιασμού του Portal Ιατρικού Τουρισμού των συνεργαζόμενων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Portal, καλώντας τους παρόχους να περιηγηθούν σε αυτό, επισημαίνοντας ότι για την είσοδο απαιτείται η καταχώρηση των παρακάτω συνθηματικών.


E-mail or username : [email protected]
 
Κωδικός: mtgreece@2017

Για την ολοκληρωμένη προβολή των  δυνατοτήτων του Portal  αλλά και την καθοδήγηση των μελών σας στην διαδικασία ενημέρωσης του «Προφίλ Παρόχου», έχει καταχωρηθεί από την Ομάδα Ανάπτυξης και Σχεδιασμού στην BETA έκδοση του Portal, ενδεικτικό περιεχόμενο (Σύντομο προφίλ, Τμήματα, Ειδικότητες, Θεραπείες, Στοιχεία Επικοινωνίας, Εικόνες, Video)  σε πιλοτικά προφίλ παρόχων. Οι πληροφορίες αυτές είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έχουν εισαχθεί από τις αντίστοιχες  ιστοσελίδες των παρόχων και δεν περιλαμβάνονται στην «παραγωγική» έκδοση του Portal.

Οι πάροχοι, εφόσον περιηγηθούν στην BETA έκδοση, έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στην «παραγωγική»  έκδοση του Portal, η οποία είναι διαθέσιμη στην  ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.mtgreece.org/ .

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται από την επιλογή «Εγγραφή Παρόχου» στο κεντρικό μενού του Portal.

Μετά την εγγραφή τους έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την δική τους σελίδα «Προφίλ Παρόχου».
 
Γ. Τα μέλη σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση  μπορούν να καλούν τo Τμήμα Υποστήριξης Παρόχων στα τηλέφωνα : 210 -7470040 | 2310 - 482300 ή να αποστέλλουν γραπτά τις ερωτήσεις/παρατηρήσεις τους, είτε μέσω της φόρμας Επικοινωνίας του κεντρικού μενού του Portal  είτε στο email : [email protected]

Παράλληλα, επισυνάπτουμε και το εγχειρίδιο χρήσης του Portal.

Θα σας παρακαλούσαμε να προωθήσετε την επιστολή στα μέλη σας ώστε να  προχωρήσουν στην εγγραφή τους και στην ενημέρωση του δικού τους «Προφίλ Παρόχου»,σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες.

Είμαστε στην διάθεσή σας για ερωτήσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Με εκτίμηση,

Ομάδα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Portal Ιατρικού Τουρισμού.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα