Συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωσηπου "Ο Συνταγογράφος ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ" δίνει στα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), έτσι ώστε να μην έχουν και τα ίδια τα μέλη πρόβλημα. 

Συγκεκριμένα, όταν κατά την καταχώρηση του παραπεμπτικού που προσκομίζει ο ασφαλισμένος εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Συνταγογράφος ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ», να  ενημερώνουν (τον ασθενή) για την παράλειψη αυτής της πιστοποίησης εκ μέρους του θεράποντος ιατρού τους και να τους εξηγούν ότι, εάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο ιατρός τους δεν έχει πιστοποιηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από κανένα Διαγνωστικό Κέντρο και Εργαστήριο. Με αυτό το τρόπο οι ασφαλισμένοι με τη σειρά τους, αφενός μεν  γνωρίζουν το νέο μέτρο που θα ισχύει από το νέο έτος και αφετέρου το μεταφέρουν στους ιατρούς τους που έχουν την υποχρέωση να πιστοποιηθούν στο μητρώο του Οργανισμού.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΔΙΚ θεωρεί ότι και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω των υπηρεσιών του, θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε όσοι από τους κλινικούς ιατρούς δεν θα πειθαρχήσουν στο νέο αυτό μέτρο, να τους αποκλείει μηχανογραφικά από τη συνταγογράφηση είτε των φαρμάκων είτε των διαγνωστικών εξετάσεων. Τακτική, που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εκκρεμότητα και το βασικότερο δεν θα μεταφέρει υποχρεώσεις άλλων στις πλάτες των εργαστηριακών γιατρών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
Eρχονται και άλλα προγράμματα πρόληψης