Το επιχειρησιακό σχέδιο συνέχισης της λειτουργίας του και μετά το Brexit εκπόνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η έδρα του είναι σήμερα στο Λονδίνο και αναμένεται να μεταφερθεί σε μία από τις υποψήφιες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη διασφάλιση της συνέχειας των δραστηριοτήτων του ΕΜΑ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενόσω θα προετοιμάζεται η μετεγκατάστασή του.

Παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του πρόσφατου διοικητικού συμβουλίου και βασίζεται στη μεθοδολογία που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής του ΕΜΑ, το σχέδιο θα επανεξετάζεται διαρκώς και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Μεταξύ των λειτουργικών προτεραιοτήτων είναι η διατήρηση του προσωπικού και των δικαιωμάτων που έχει σήμερα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο καθορίζει τους στόχους ως εξής:

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιστημονικές δραστηριότητες του ΕΜΑ και στην υποστήριξη των εφαρμογών πληροφορικής. Οι εν λόγω εφαρμογές σχεδιάστηκαν πριν από μερικά χρόνια για την αντιμετώπιση σεναρίων, όπως η πανδημική γρίπη.

Όλες οι άλλες δραστηριότητες του EMA προστίθενται και καθορίζονται κατά προτεραιότητα και αφορούν τη δημιουργία τέλους για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΜΑ και την τήρηση των νομικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει ο Οργανισμός.

Προσωπικό

Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΜΑ, μαζί τα παιδιά τους, ανέρχονται στα 1.538 άτομα και ενισχύουν την οικονομία της πόλης που έχει την έδρα του ο Οργανισμός μέσω δαπανών διαμονής, σίτισης, ένδυσης και ψυχαγωγίας.

Ο ΕΜΑ έχει κάθε χρόνο 36.000 επισκέπτες, οι οποίοι μένουν κατά μέσο όρο τέσσερις μέρες για τις συναντήσεις του.

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία φτάνουν τις 30.000 νύχτες το χρόνο, με το μέγιστο αριθμό κρατήσεων την ημέρα να φτάνει τα 350 δωμάτια (στοιχεία του 2015), το οποίο συνεπάγεται τουριστική ανάπτυξη.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά