Σκίσιμο και ξαναγράψιμο θέλει η σύμβαση για τα αναλώσιμα όσον αφορά τους φαρμακοποιούς, καθώς είναι διάτρητη από παντού, μας λένε εκπρόσωποι του κλάδου, ενώ θα πρέπει να  εφαρμοστεί στο ακέραιο από τον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή, για να προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει ο τελευταίος να αποκτήσει ηλεκτρονικά συστήματα ικανά να την υποστηρίξουν.

Τα μεγαλύτερα αγκάθια της σύμβασης είναι τα εξής:

1) Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να βγάζει νόμους, μπορεί να εφαρμόσει μόνο εσωτερικό  κανονισμό. Και εξηγούν ότι δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να δημιουργεί πλαφόν ανώτερης λιανικής τιμής. Η αγορά είναι ελεύθερη και πρέπει ο πάροχος να είναι ελεύθερος να εισπράττει πάνω από την τιμή αποζημίωσης που καθορίζει ο ΕΟΠΥΥ, εφόσον ο ασθενής θέλει να αγοράσει κάποιο άλλο προϊόν ακριβότερο. Ας προχωρήσει σε ορισμό ασφαλιστικών τιμών ανά προϊόν. Με την κατάσταση που επικρατεί είναι όλοι δυσαρεστημένοι, ενώ θα πρέπει να περιμένει και αποχωρήσεις εταιρειών από την αγορά που δεν θέλουν τα προϊόντα τους τα οποία αποδεδειγμένα είναι καινοτόμα να αποζημιώνονται στην ίδια τιμή με άλλα υποδεέστερα.

2) Το λογισμικό του Οργανισμού είναι ασταθές, όπως επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα   από την πλευρά των παρόχων και ασυνέχεια στις πληρωμές. Επίσης, υλικά που μπορεί να έχουν κωδικό ΕΚΑΠΤΥ δεν τα αναγνωρίζει το σύστημα δημιουργώντας απίστευτο αλαλούμ σε όλη την αλυσίδα.

3) Δεν είναι δυνατόν σήμερα την εποχή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να γίνεται έλεγχος με ανθρώπινες εργατοώρες. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση πρέπει να είναι ελεγκτική εν τη γενέσει της συνταγής. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα