Επεισοδιακή ήταν την Τρίτη η κατάθεση της υπεύθυνης του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κατήγγειλε πως δέχτηκε πιέσεις από συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να προβεί σε βεβαίωση ψευδούς εκδοχής για το είδος της εργασιακής σχέσης 23 συνεργατών στον Οργανισμό.

Η υπάλληλος τόνισε πως δέχτηκε πολεμική στον χώρο της εργασίας της, επειδή δεν ενέδωσε τελικά στις πιέσεις πως οι 23 δεν ήταν εξωτερικοί συνεργάτες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά μόνιμοι, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με εντολή του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τους συγκεκριμένους συνεργάτες, ανέφερε πως πληρώνονταν από χορηγίες προς το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κ. Θεοφιλάτου δέχτηκε έντονες πιέσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αναρωτήθηκαν εάν είναι δυνατό να εξετάζεται κατά τον τρόπο αυτό ένας μάρτυρας.

Χαρακτήρισαν, μάλιστα, “μπούλινγκ” τον τρόπο που απηύθυνε τις ερωτήσεις προς τη μάρτυρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Επί της ουσίας, η μάρτυρας δήλωσε άγνοια για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, παραπέμποντας στη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγγενείς

Παραδέχτηκε, πάντως, πως η αδελφή της ήταν εξωτερική συνεργάτιδα του Κέντρου και πως εργαζόταν στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν αρνήθηκε, επίσης, πως ο σύζυγός της εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μετείχε στις επιτροπές αξιολόγησης, ενώ ο γαμπρός της, που εργαζόταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην επιτροπή δεν εμφανίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα αναβολής της κατάθεσης, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου