Τεράστια προβλήματα στην πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης συνταγών και παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ, αντιμετωπίζουν οι γιατροί των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Το κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, και την αδυναμία σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γιατρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, λόγω καταστροφής των υποδομών και της πλήρους αδυναμίας τους να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Λόγω των προβλημάτων αυτών, ο ΙΣΑ απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έγγραφο, με το οποίο ζητεί διευθέτηση του προβλήματος.

Προσωρινά

Το προεδρείο του Συλλόγου εισηγείται την έκδοση εγκυκλίου από τον Οργανισμό, με την οποία θα δίνεται κατ΄ εξαίρεση η δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους γιατρούς των περιοχών αυτών, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές.

“Τούτο θεωρούμε αυτονόητο, κατεπείγον και επιβεβλημένο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της υγείας των κατοίκων των πληγεισών περιοχών τις κρίσιμες αυτές μέρες”, αναφέρεται στην επιστολή.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό