Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σκοπεύει να έχει την Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (ER-WCPT). 

Οι εκπρόσωποι της ER-WCPT είναι μεταξύ άλλων και προσκεκλημένοι  στο 27ο Επιστημονικό Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 24-25 Νοεμβρίου 2017 με θέμα ‘’Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη, μια αυτόνομη κλινική προσέγγιση’’.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, με την ευκαιρία την παρουσίας της εκτελεστικής ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Ξανθό στην οποία θα συμμετάσχει και το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.  

Η ατζέντα της  συνάντησης, όπως μάθαμε, είναι η εξής:

1) Η Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη και η αυτονομία του επαγγέλματος.

2) Ο αυξημένος ρόλος του Φυσικοθεραπευτή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η συνάρτηση του αυξημένου ρόλου με την εξοικονόμηση πόρων στα δημόσια συστήματα υγείας και η απόδειξη της χρησιμότητας και την οικονομικής αποτελεσματικότητας της φυσικοθεραπείας.

3)  Ευρωπαϊκή προοπτική για την εξειδίκευση στη Φυσικοθεραπεία

4)  Η Ανάπτυξη και χρήση των κλινικών οδηγιών στην Φυσικοθεραπεία

5)  Η Διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η προώθηση της έρευνας στη Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη

6)  Η άσκηση του επαγγέλματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων για την μετακίνηση εργαζόμενων στην Ε.Ε και οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην Ελλάδα από την εφαρμογή της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή