Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησαν.  Συγκεκριμένα:

- Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία του συμψηφισμού οφειλών 2012-2015 με αντίστοιχα ποσά για rebate-clawback 2014-2015.

- Υπάρχει πολιτική βούληση ΕΟΠΥΥ και ΥΥΚΑ, η προκύπτουσα διαφορά μετά τον παραπάνω συμψηφισμό υπέρ του παρόχου άμεσα να του αποδοθεί, αλλά  ακόμη το θέμα δεν έχει καταλήξει.

- Για οφειλές των παρόχων για rebate-clawback συμφωνήθηκε ο αριθμός των δόσεων να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 120, ανάλογα με το συνολικό ποσό οφειλής, με ελάχιστη καταβολή τα 250 ευρώ. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε τον αλγόριθμο βάσει του οποίου θα προσδιορίζεται ο αριθμός των δόσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση στον προσδιορισμό, το ποσό της δόσης να μην υπερβαίνει το 15% περίπου της τρέχουσας μηνιαίας δαπάνης του παρόχου.

- Σε δόσεις και το clawback του έτους 2017. Το ποσό των εν λόγω δόσεων θα προστίθεται μηνιαίως στο ποσό των παραπάνω δόσεων για rebate-clawback 2014-2015.

- Θα συνεχίσει ομαλά και το επόμενο διάστημα η πληρωμή των τρεχουσών οφειλών, με στόχο τον Μάρτιο του 2018 οι πληρωμές εκάστου μηνός να πραγματοποιούνται  εντός του προβλεπομένου ορίου των 60 ημερών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας